Tort de ciocolata, cafea si fistic

Tort de ciocolata, cafea si fistic
1. Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220°C. Unge si tapeteaza cu faina doua forme rotunde de blat de 18 cm. Bate albusurile spuma si adauga zaharul, continua sa bati pana cand acesta se topeste.

2. Bate ouale cu zaharul si migdalele pana cand isi dubleaza volumul. Incorporeaza untul topit si faina si apoi imparte compozitia in doua boluri in cantitati egale. Adauga intr-un bol cacaoa si in celalalt bol adauga cafeaua. Imparte albusurile batute spuma in parti egale in cele doua boluri si incorporeaza cu miscari delicate.

3. Toarna compozitiile in cele doua forme pregatite si da la cuptor 10-12 minute si apoi taie fiecare blat in doua foi egale.

4. Marunteste fisticul in tocatorul electric cu 2 linguri apa si apoi adauga 50g zahar pudra si 150 g unt. Vei obtine crema de fistic. Bate cele 100 g de unt ramas cu zaharul pudra, cafeaua si vanilia pana cand obtii o crema omogena.

5. Unge prima foaie de blat cu jumatate din crema de fistic, asaza a doua foaie de blat de cafea si unge cu crema de cafea; repeta procedeul cu foile si crema ramase. Unge foaia de deasupra cu gem cald de caise.

6. Glaseaza cu ciocolata topita amestecata cu zaharul tos si 50 ml apa calda.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din torturi