Tort de ciocolată

tort cu ciocolata

10 porţii gata în 40 minute + timp de răcit, 690 calorii per porţie, 45 g grăsimi, 62 g carbohidraţi

Ingrediente necesare preparării tortului de ciocolată

250 g unt

225 g zahăr tos

4 ouă, bătute

225 g făină fără gluten cu factor de creștere

25 g cacao

1 avocado, zdrobit

Pentru umplutură

150 g unt

4 linguri zahăr pudră

2 linguri cacao

2 linguri gem de zmeură

Pentru ganaș

200 g ciocolată amăruie

200 ml frișcă lichidă

Cum prepari tortul de ciocolată

1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Combină cu ajutorul telului electric untul cu zahărul, până când amestecul devine cremos și se deschide la culoare și apoi adaugă treptat ouăle. Cerne făina și cacaua și încorporează cu mișcări delicate. Încorporează avocado și împarte compoziția în 2×20 cm tăvi rotunde.

2 Dă la cuptor 20-25 minute. Lasă să se răcorească în tăvi și apoi așază pe grătar metalic pentru a se răci complet.

3 Pentru a prepara umplutura, combină untul, zahărul pudră și cacaua.

Pentru ganaș, topește ciocolata și frișca la bain marie. Amestecă pentru omogenizare și lasă să se răcească.

4 Unge foile de blat cu gem  de zmeură și apoi cu cremă de cacao. Așază foile una peste alta și îmbracă tortul cu ganaș; ornează după preferință cu ornamente comestibile.

Sursa foto: thinkstock.com

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar