Tort de cafea cu vişine

Austria, Salzburger Land, Salzburg, Sacher Hotel Cafe, Sachertor

Ingrediente pentru 2 portii:

  • un blat de tort
  • 10 pliculete zahar vanilat
  • 10 galbenusuri
  • 1 ceasca de cafea slaba
  • 400 g unt
  • nuca tocata
  • frisca
  • visine din compot

Mod de preparare:

Galbenusurile si zaharul vanilat se freaca bine, cu furculita, pana se obtine o crema si se adauga cafeaua. Se adauga peste untul frecat spuma si se amesteca bine.

Blatul se taie in trei, pe lat, iar feliile acestuia se inmoaie foarte putin, una cate una, in zeama de cafea (sau se toarna peste ele cafeaua, pentru a le insiropa un pic).

Fiecare blat se stropeste cu rom, se unge cu un strat de crema si se pune urmatorul blat, continuandu-se in acelasi mod.

Cu restul de crema sa acopera tortul, apoi se adauga frisca, iar la urma se orneaza cu visinele din compot si cu nuca, zdrobita.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din torturi