Tort cuib

tort cuib

14 porții gata în 45 minute

Ingrediente necesare preparării tortului

175 g unt, înmuiat

175 g zahăr tos

2 ouă

1 linguriță esență de vanilie

175 g făină cu factor de creștere

50 g cacao

1-2 linguri lapte

Pentru crema de unt

150 g unt, înmuiat

225 g zahăr pudră

50 g cacao

1 lingura esență de vanilie

2 linguri lapte

Pentru cuib

150 g ciocolată amăruie, tocată

1 lingura miere

75 g sticksuri

90 g mini ouă de ciocolată colorate

Mici păsări din plastic pentru ornat

Cum prepari tortul cuib

1 Încinge cuptorul la semnul 5/190°C și tapetează două forme rotunde de blat.

2 Combină untul, zahărul, ouăle și laptele pentru a obține o compoziție omogenă. Porționează în forme și dă la cuptor 25 min.

3 Prepară glazura, combină untul cu zahărul pudră, cacaua, vanilia și laptele, până când crema se omogenizează,.

4 Topește ciocolata și mierea într-un vas pe foc la bain marie. Adaugă sticsurile și amestecă și toarnă pe folie de aluminiu, modelează rotund ca un cuib și dă la rece.

5 Decupează din centrul unui blat un disc de 6 cm și îndepărtează-l. Așază celălalt blat pe platou și unge-l cu 1/3 din crema de unt. Așază deasupra blatul decupat și unge cu crema rămasă. Așază deasupra cuibul și umple-l cu mini ouă, ornează cu păsările și servește.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar