Tort cu spuma de fructe

Spuma de fructe cu ciocolata

Ingrediente:

• un blat de tort (preparat în casă sau cumpărat)

• 4 linguri zmeură sau coacăze (opţional)

• 250 g fructe de pădure congelate, decongelate

 • 100 g zahăr tos

• 4 foi de gelatină, înmuiate în apă rece timp de 5 minute

• 2 albuşuri

• 300 ml frişcă


Pentru topping:

• 250 g fructe de pădure

• 500 g zahăr tos

• 1 1⁄2 foi de gelatină, înmuiate în apă rece timp de 5 minute

• 100 g fructe de pădure proaspete, pentru ornat

Cum prepari tortul

1. Unge cu ulei o tava de copt rotunda, de 20 cm diametru, cu baza detasabila. Folosind baza tavii ca sablon, decupeaza un disc de 20 cm din blat si asaza-l in tava. Stropeste cu lichior.

2. Intr-un robot, amesteca fructele de padure si zaharul tos, apoi trece amestecul printr-o sita direct intr-o cratita si incalzeste bine, dar fara sa dea in clocot. Stoarce excesul de apa din gelatina, apoi incorporeaz-o in piureul de fructe pana se dizolva.

3. Bate intr-un castron albusurile, iar in alt castron frisca, pana se intareste usor. Adauga piureul de fructe si amesteca pana devine cremos, apoi adauga si amestecul de albusuri si amesteca. Toarna peste blat si agita usor tava sa se aseze. Lasa la racit 3 ore, pana se intareste.

4. Pentru topping, amesteca in robot fructele decongelate, zaharul si 3 linguri de apa, pana devine cremos, apoi strecoara totul printr-o sita direct intr-o cratita. Incalzeste si adauga gelatina pana se dizolva. Lasa la racit cam 10 min, apoi toarna peste spuma, si niveleaza usor. Lasa la racit 1 ora sau peste noapte.

5. Orneaza cu fructe de padure proaspete.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri