Tort cu jeleu de pepene verde și cremă de brânză

Hai să încercăm o rețetă răcoritoare de vară de data aceasta. Un amestec de gusturi nemaipomenite: jeleul de pepene verde și crema de brânză ușoară.

jeleu-pepene-2

* 6-8 porții

INGREDIENTE

Pentru aluat:

1 pachet mare biscuiți Petit Beurre

Pentru crema de brânză:

400 g brânză de vaci slabă

250 ml frișcă lichidă

Coaja rasă de la o lămâie

2 pliculețe mici zahăr vanilat

Pentru jeleul de pepene:

4 cești de zeamă de pepene verde

4 cești de zahăr

7 linguri zeamă de lămâie

150 de grame de gelatină

jeleu-pepene-1

MOD DE PREPARARE

1. Începi cu jeleul de pepene cu o zi înainte. Se prepară astfel: taie pepenele verde în triunghiuri mici, ca să poți pasa mai ușor pulpa, încât zeama să iasă mai ușor. Umple 4 cești. (Cu pulpa rămasă de la pepene poți face înghețată de pepene sau spumă de pepene).

2. Într-o oală înaltă toarnă zeama de pepene, zeama de lămâie și zahărul și amestecă încontinuu, în timp ce sunt pe foc. După ce ai hidratat gelatina, adaug-o și pe ea în oală – vezi și instrucțiunile de pe pachet.

3. Lasă amestecul să fiarbă în jur de 20 de minute, amestecând încontinuu ca să nu se lipească. După ce a trecut timpul alocat, ia oala de pe foc și las-o să se răcească un pic, apoi poți începe s-o torni în borcane. Lasă peste noapte să se răcească și să se întărească.

jeleu-pepene-3

4. Pentru crema de brânză a tortului trebuie mai întâi să mixezi frișca lichidă până se face spumă, apoi să adaugi brânza de vaci puțin câte puțin. Mixează-le pe cele două până se face o cremă omogenă. Adaugă apoi zahărul și coaja rasă de lămâie, mixează până se formează crema.

5. Într-o tavă cu inel detașabil așază biscuiții cât să se formeze aluatul. Taie-i acolo unde este cazul, ca să stea mai bine în formă. Îi poți pune în 2 straturi.

6. Peste biscuiți întinde toată crema de brânză – stratul o să fie gros. Iar pe deasupra cremei întinde jeleul de pepene, într-un strat de un centimetru sau 1,5 cm.

7. Dă tava la frigider și las-o vreme de două-trei ore, până se întăresc ingredientele împreună și e gata!

Poftă bună!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar