Tort cu fructe

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de copt
  • zeama de lamaie, pentru stins praful de copt
  • 3 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 l apa
  • 400 g zahar
  • 1 kg mere (sau alte fructe de sezon), curatate de coaja si taiate cubulete
  • 2 plicuri budinca de vanilie si frisca, pentru ornat

Mod de preparare:

Pentru a prepara blatul, bate albusurile spuma si adauga galbenusurile si 4 linguri de zahar. Stinge pra­ful de copt cu cateva picaturi de zeama de lamaie si adauga in compozitie, impreuna cu nuca si faina cernuta. Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de copt pentru blat si da la cuptor pana se rumeneste.

Pentru a prepara crema, pune zaharul intr-un litru de apa, la fiert. Dupa ce siropul s-a legat, adauga merele (sau alte fructe de sezon) si lasa sa fiarba. Dizolva budinca in putina apa si toarna in compot. Amesteca incontinuu pana da in clocot. Cand blatul este rece si crema e calduta, toarna crema peste blat si da la frigider timp de o ora. Acopera tortul cu frisca din abundenta.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din torturi