Tort cu crema de ciocolata

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 200 g ciocolata amaruie (cu continut de 70% cacao), rupta bucati mici
  • 140 g unt, inmuiat la temperatura camerei
  • 200 g zahar brun
  • 5 oua de marime potrivita, separate
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina, cernuta

Pentru crema-glazura

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura sirop (preparat dinainte)
  • 100 g unt nesarat

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la sem-nul 4/180°C. Intr-un bol asezat deasupra unui vas cu apa fierbinte, topeste ciocolata. Lasa deoparte, sa se raceasca.
2. Freaca untul cu zaharul intr-un bol pana cand amestecul devine cremos si se deschide la culoare. Adauga, pe rand, galbenusurile, incorporandu-l foarte bine pe fiecare. Adauga praful de copt si faina.

3. Bate albusurile pana cand isi pastreaza forma si adauga-le in compozitie. Toarna compozitia intr-o forma rotunda, pentru blat, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, si da la cuptor timp de 35 de minute sau pana cand scobitoarea cu care il intepi iese curata. Lasa blatul sa se raceasca in forma, asezat pe un gratar metalic. Apoi scoate-l din forma, ca sa se ra-ceasca complet.

4. Pentru a prepara crema-glazura, pune toate ingredientele intr-un bol aflat deasupra unui vas cu apa care fierbe si lasa pana cand ciocolata si untul se topesc. Amesteca bine si lasa sa se raceasca. Da la frigider si amesteca din 5 in 5 minute, pana ce crema devine tartinabila si poti "imbraca" tortul cu ea.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din torturi