Tort cu crema de branza de vaci

8 portii
Timp de preparare: 1 ora, plus timp de racire
812 cal., 70 g grasimi per portie

Ingrediente:

Pentru blat

  • 100 g unt nesarat
  • 250 g biscuiti digestivi

Pentru crema

  • 150 ml frisca lichida
  • sucul si coaja de la 1 lamaie
  • 5 linguri zahar pudra
  • 750 g branza de vaci
  • 100 ml lichior de lamaie

Mod de preparare:

1 Topeste untul intr-un vas, la foc mic, amestecand incontinuu. Pune biscuitii intr-o punga de plastic si zdrobeste-i cu un sucitor. Amesteca-i cu untul topit si preseaza-i intr-o forma rotunda (diametru de 20 cm), cu baza detasabila, intr-un strat uniform, ca sa formezi baza tortului. Da forma la congelator.

2 Intr-un vas, bate frisca cu un tel electric pana cand incepe sa-si mentina forma. Pune restul ingredientelor intr-un alt vas si freaca-le energic cu o lingura de lemn, pana cand amestecul devine neted. Incorporeaza frisca si amesteca pentru omogenizare. Toarna crema peste baza obtinuta din biscuiti si netezeste. Tine tortul la frigider cel putin 2 ore, avand grija sa il dai si la congelator cu 10 minute inainte de a-l duce pe masa festiva.

Serveste tortul ornat cu felii de lamaie caramelizate.

Cum caramelizezi lamaia
Intr-un vas larg (preferabil, neaderent), la foc mic, dizolva 5 linguri zahar tos in 200ml apa. Adauga 1 lamaie, spalata si taiata felii subtiri. Fierbe la foc potrivit pana ce compozitia devine aurie si se caramelizeaza. Pune feliile pe o hartie pergament si lasa sa se raceasca. Procedeaza la fel pentru portocale.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din torturi