Tort cu ciocolată albă şi zmeură

cu zmeura

Măreşte cantitatea de alcool după preferinţă dacă nu sunt copii prin preajmă!

■ 12 porţii • Gata în 45 minute • 897 calorii per porţie • 68 g grăsimi

■ 175 g unt, înmuiat

■ 3 ouă, bătute

■ 175 g zahăr tos

■ 175 g făină cu factor de creştere

■ 1⁄2 linguriţe praf de copt

■ 2 linguri lapte

PENTRU UMPLUTURĂ

■ 300 ml frişcă lichidă

■ 2 linguri zahăr pudră

■ 225 g zmeura proaspătă

■ 2 linguri lichior de zmeură

■ 4 linguri gem de zmeură

1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge cu unt şi tapetează cu hârtie de copt 2 tăvi de blat de 19 cm. Într-un bol pune ouăle, zahărul şi cerne deasupra făină şi praful de copt. Combină pentru omogenizare şi adaugă laptele.

2 Porţionează compoziţia în cele 2 tăvi şi nivelează suprafaţa. Dă la cuptor 20 minute şi apoi lasă să se răcească în tăvi 10 minute. Transferă pe grătar metalic şi lasă să se răcească complet.

3 Pentru a prepara umplutura, bate frişca spuma şi îndulceşte-o cu 1 lingură de zăhăr pudră. Într-un bol pune fructele şi presară zahărul pudră rămas. Toarnă lichiorul şi lasă deoparte.

4 Taie fiecare din blaturi în două pe orizontală. Aşază pe platou o foaie de blat, cu faţa în jos, unge cu jumătate din cantitatea de gem şi apoi unge cu jumătate din frişcă.

Aşază altă foaie de blat şi pune deasupra fructele. Repetă straturile cu gemul şi frilca rămase şi acoperă cu ultima foaie de blat pe care o glasezi cu ganaş alb ca în reţetă.

PENTRU GANAŞ  ALB 

Topeşte 500 g ciocolată albă în 250 ml frişcă lichidă într-un vas la bain-marie, până când se topeşte, amestecând pâna la omogenizare. Adaugă 200 g unt tăiat cuburi şi combină. Dă la rece 1⁄2-2 ore până când amestecul devine tartinabil.

Unge tortul cu ganaşul. Combină 200 g migdale rumenite şi mărunţite cu 10 zmeure congelate şi zdrobite şi presează amestecul pe marginea tortului.

Vezi şi Mini tarte cu ciocolată

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din torturi