Tort cu ciocolată albă și fructe

tort cu ciocolata alba si fructe

16 porții gata în 1 oră și 30 min

Ingrediente necesare preparării tortului

Pentru blat

225 g unt, înmuiat

225 g zahăr tos

4 ouă, bătute

1 linguriță esență de vanilie

125 g făină

100 g făină integrală

2 lingurițe praf de copt

Pentru crema de zmeură

150 g unt, înmuiat

700 g zahăr pudră, cernut

300 g brânză de vaci cremă

10 g zmeură congelată, zdrobită

Câteva picături colorant alimentar roz

Pentru ornat

1 lingură gem de zmeură

150 g zmeură, plus 300 g pentru ornat

300 g ciocolată albă

Cum prepari tortul cu ciocolată albă și fructe

1 Încinge cuptorul la semnul 4/160 C. Unge cu unt și tapetează cu hârtie de copt 2 forme rotunde de 16 cm. Cu ajutorul telului electric combină untul cu zahărul, până când amestecul devine pufos. Încorporează pe rând ouăle, apoi vanilia. Cu mișcări delicate de jos în sus încorporează făina și praful de copt și apoi porționează în forme. Dă la cuptor 25-30 min, până când blaturile devin elastice. Lasă să se răcească în forme 10 min și apoi pune pe grătarul metalic să se răcească complet.

2 Pentru a prepara crema, combină untul cu jumătate de zahăr pudră, adaugă brânza de vaci, zahărul pudră rămas, zmeura congelată, colorantul roz și combină pentru a se omogeniza.

3 Așază o folie de aluminiu și deasupra o foaie de hârtie de copt, răsucește colțurile ca să modelezi o formă dreptunghiulară de circa 20 x 28 cm. Topește ciocolata la bain marie, toarnă în formă, nivelează suprafața și dă la rece.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar