Tort cu cafea, caramel si nuci

Tort, cafea, caramel, nuci

1. Preincalzeste cuptorul la 4/180°C. Unge si tapeteaza 2 tavi de copt a cate 20 cm diametru. Intr-un castron, bate cu mixerul zaharul, untul si nuca macinata. Adauga ouale, cate unul o data, amestecand bine cu mixerul. Incorporeaza in acest amestec cafeaua, mirodeniile si vanilia, apoi faina si praful de copt. Imparte egal in cele doua tavi si niveleaza bine; coace 20-25 min, pana cand e pufos. Scoate din cuptor, lasa sa se raceasca 5 min, apoi pune pe un gratar de metal, sa se raceasca bine.

2. Pentru glazura, pune intr-un robot zaharul, branza tartinabila, urda si cafeaua si proceseaza pana cand e perfect omogen. Da la frigider.

3. Pentru caramel, presara zaharul, in strat subtire, intr-o tigaie cu fundul dublu, incalzeste la foc mic (fara sa amesteci), pana se dizolva si asteapta pana se caramelizeaza. Ia de pe foc.

4. Unge o tava de copt si presara miezul de nuca. Toarna caramelul peste nuci si agita tava pana cand se intinde intr-un strat subtire. Lasa la racit pana se intareste, fara sa devina casant.

5. Pe un platou, intinde un blat, acopera-l cu 1⁄3 din crema, acopera cu al doilea blat. Cu o paleta intinde crema ramasa deasupra si pe laturi. Orneaza cu sirop si nuci caramelizate.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din torturi