Tocanita de vita in stil chinezesc

Arome orientale din belsug!

Timp de gatit: 1 ora si 50 min.
390 calorii, 17 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 kg carne de vita fara os, taiata cuburi
  • 1 lingura praf de ghimbir
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ardei iute, tocat
  • 500 ml concentrat de vita
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 ramurica de roinita, strivita usor
  • 2 lingurite condiment asortat chinezesc (format din 5 produse – se gaseste gata preparat, in magazine)
  • 2 linguri coniac
  • 3 fire de ceapa verde, taiate felii

Mod de preparare:

  1. Incingeti uleiul intr-un vas larg si prajiti jumatate din cantitatea de carne timp de 5 minute, pana se rumeneste. Scoateti carnea pe o farfurie si repetati procedeul cu cantitatea ramasa. Puneti toata carnea in vas, adaugati ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute si continuati sa tineti pe foc inca 2 minute, amestecand incontinuu.
  2. Adaugati restul ingredientelor, fara ceapa, adaugati apa cat sa acopere carnea si aduceti la punctul de fierbere. Micsorati flacara, acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit timp de 1 ora si 30 minute, pana cand carnea se patrunde. Indepartati roinita, adaugati ceapa si serviti tocanita cu orez fiert la aburi.

Sfat: Pentru acest preparat puteti folosi carne mai ieftina, cum ar fi cap de piept, spata, garf, ceafa.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate chinezesti