Tocanita de vita cu ardei si cartofi

Carne frageda si picanta, servita cu salata verde proaspata, sos de hrean si felii de mamaliga, incinse pe gratar: un dejun usor si extrem de gustos.

4 portii
Timp de gatit: 30 min.
362 calorii, 16 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, taiata julien
  • 1 ardei gras rosu, taiat fasii
  • 1 ardei gras galben, taiat fasii
  • 4 catei usturoi, taiati felii
  • 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat marunt
  • 1 lingura cimbru, tocat
  • 600 g cartofi fierti si taiati cuburi
  • 1 conserva carne de vita de circa 400 g

Mod de preparare:

1 Intr-un vas larg, neadeziv, incinge uleiul si adauga ceapa si ardeiul gras. Prajeste legumele la foc mare pana cand se rumenesc bine (timp de circa 5 minute).

2 Micsoreaza flacara si adauga usturoiul, ardeiul iute si cimbrul. Adauga cartofii si continua sa tii vasul pe foc timp de 10 minute, pana cand cartofii incep sa se rumeneasca. Adauga carnea si tine pe foc circa 2-3 minute, pana cand se infierbanta si tocanita e gata de servit.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de vita