Tipuri de paine

Painea, hrana de baza pe masa noastra, se gaseste in sute de variante si tipuri. Iata care sunt varietatile cele mai intalnite la noi si cateva lucruri de baza de stiut despre ele.

Lipii Sunt facute dintr-un aluat precum cel obisnuit, de paine, (din faina alba, apa si drojdie), doar ca se intind in foi groase de trei – cinci cm, se lasa la crescut, apoi se coc pe plita sau in cuptor. Turtele sunt varianta ceva mai groasa. Paine cu masline Se poate face foarte bine si de casa, adaugand in aluatul obisnuit de paine si bucatele de masline. In comert se gasesc in locurile specializate, mai degraba in brutarii. Se poate prepara si cu cartofi, ceapa etc.
Paine alba Facuta din faina rafinata, obtinuta din miezul bobului de grau, decorticat, painea alba este cea mai gustoasa. Are coaja crocanta si miezul pufos, dar are valoare glucidica ridicata, de aceea e evitata in regimurile de slabire. Paine cu seminte Poate fi obtinuta din fainuri diverse, albe sau mai inchise la culoare, in amestec cu cereale ori seminte diferite. Datorita acestei compozitii, contine multe fibre si e recomandata in diverse diete.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente