Terina de peste cu sos de sofran si usturoi

pentru 2 portii

Ingrediente:

  • 400g file de peste
  • 4 foi de gelatina
  • 1 albus, batut spuma
  • 300g spanac
  • 250g creveti
  • 3 cartofi mijlocii
  • 200ml concentrat de peste
  • 1 lingura faina
  • 20g unt
  • 2 cepe potrivite
  • 2 linguri smantana
  • 1 praf de sofran
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare:

Fierbeti pestele in apa cu sare timp de 10 minute. Dizolvati gelatina in zeama in care ati fiert pestele si amestecati cu bucatile de peste si cu 1 albus batut spuma.
Coaceti terina in folie de aluminiu pana se intareste, apoi taiati-o felii groase de 2cm. Curatati crevetii si spanacul. Taiati cartofii felii subtiri si prajiti-i in unt, la foc mic (aranjati in forma de disc). Intoarceti pe partea cealalta dupa cateva minute si scoateti-i pe o hartie absorbanta.

Topiti jumatate din unt si prajiti faina, apoi adaugati cate putin din concentratul de peste, sofranul si usturoiul. Fierbeti timp de 15 minute. Strecurati, adaugati 2 linguri de smantana si continuati fierberea timp de 2 minute.

Preparati soteul de spanac cu restul de unt, adaugati 1 praf de nucsoara si tineti la cald. Prajiti crevetii in ulei. Asezati soteul de spanac pe farfurie, intr-un strat rotunjit, puneti deasupra terina si peste ea crevetii. Asezati galeta de cartofi prajiti langa creveti si turnati sosul. Prajiti cateva foi de usturoi pentru ornat.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare