Te învăţăm să faci brioşe-flori

briose

Miezul dulce din gem de zmeură şi aspectul apetisant le fac irezistibile. Ingrediente pentru 16 bucăţi • Gata în 30 minute + timp de ornat şi de răcire • 555 calorii per bucată • 36g grăsimi

■ 150 ml iaurt natur sau lapte bătut

■ 3 ouă, bătute

■ 1 linguriţă esenţă de vanilie

■ 175 g zahăr tos

■ 175 g făină cu factor de creştere

■ 175 g margarină, la temperatura camerei

■ 6 linguri gem de zmeură

PENTRU ORNAT

■ 500 g margarină

■ 500 g zahăr pudră

■ 1 linguriţă esenţă de vanilie

■ pastă de fondant verde

 Mod de preparare

1 Încinge cuptorul la semnul 5/190°C. În două tăvi de brioşe pune chese din hârtie. Într-o cană combină ingredientele lichide; într-un bol larg pune ingredientele uscate. Combină cele două amestecuri rapid, fără să amesteci prea mult.

Porţionează compoziţia în forme şi dă la cuptor 15-18 minute, sau până când se rumenesc şi devin elastice.

2 Lasă să se răcească pe gratar metalic. Cu cuţit ascuţit taie câte o gaură în mijlocul fiecarei brioşe şi umple cu gem de zmeură.

3 Combină margarina cu zahărul şi vanilia şi pune într-un cornet prevăzut cu ştuţ dinţat. Modelează spirale deasupra fiecarei brioşe.

Decupeză din fondantul colorat frunze dinţate şi imprimă cu acul nervurile. Ornează brioşele.

Recomandari
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Dulciuri