Te învăţăm să faci brioşe-flori

briose

Miezul dulce din gem de zmeură şi aspectul apetisant le fac irezistibile. Ingrediente pentru 16 bucăţi • Gata în 30 minute + timp de ornat şi de răcire • 555 calorii per bucată • 36g grăsimi

■ 150 ml iaurt natur sau lapte bătut

■ 3 ouă, bătute

■ 1 linguriţă esenţă de vanilie

■ 175 g zahăr tos

■ 175 g făină cu factor de creştere

■ 175 g margarină, la temperatura camerei

■ 6 linguri gem de zmeură

PENTRU ORNAT

■ 500 g margarină

■ 500 g zahăr pudră

■ 1 linguriţă esenţă de vanilie

■ pastă de fondant verde

 Mod de preparare

1 Încinge cuptorul la semnul 5/190°C. În două tăvi de brioşe pune chese din hârtie. Într-o cană combină ingredientele lichide; într-un bol larg pune ingredientele uscate. Combină cele două amestecuri rapid, fără să amesteci prea mult.

Porţionează compoziţia în forme şi dă la cuptor 15-18 minute, sau până când se rumenesc şi devin elastice.

2 Lasă să se răcească pe gratar metalic. Cu cuţit ascuţit taie câte o gaură în mijlocul fiecarei brioşe şi umple cu gem de zmeură.

3 Combină margarina cu zahărul şi vanilia şi pune într-un cornet prevăzut cu ştuţ dinţat. Modelează spirale deasupra fiecarei brioşe.

Decupeză din fondantul colorat frunze dinţate şi imprimă cu acul nervurile. Ornează brioşele.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Dulciuri