Tartine cu flageolets şi parmezan

Crushed Beans and Peas on Toast_R

Se servesc acompaniate de vin alb sec rece. Ingrediente pentru 6 porţii • Gata în 30 minute • 300 calorii per porţie • 17 g grăsimi.

■  200 g conservă de flageoles, scurse de lichid

■ 200 g mazăre

■ Zeamă şi coajă de la 1 lămâie

■ 6 linguri ulei de măsline, plus pentru stropit

■ 4 linguri parmezan răzuit

■ 2 linguri mentă proaspătă, tocată

■ Un praf de boia iute

■ 6 felii pâine ţărănească

■ 1 căţel de usturoi, tăiat în două

 Mod de preparare

1 Fierbe boabele de mazăre în apă cu sare, până când se pătrund. Scurge de lichid şi clăteşte sub jet de apă rece. Zdrobeşte boabele de fasole şi de mazăre şi adaugă zeama de lămâie şi 4 linguri ulei.

2 Adaugă coaja de lămâie, jumătate din cantitatea de parmezan, mentă şi boiaua. Potriveşte gustul de sare şi piper.

3 Prajeşte pâinea şi apoi freacă feliile cu usturoiul. Unge tartinele cu amestecul de fasole şi mazăre, presară parmezanul rămas şi stropeşte cu uleiul rămas.

Pont – Flageolets este o varietate franţuzească de fasole uscată de culoare verzuie şi de aceeaşi formă ca şi fasolea albă uscată, disponibilă în conservă la supermarket.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive, gustari, mic dejun, sandwich