Tarte tatin cu rosii

24 bucati
Timp de preparare: 35 min.
90 calorii, 5 g grasimi per portie

Ingredientele sunt cuprinse in "Mod de preparare".

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 5/180oC. Unge cu ulei 2 tavi pentru copt briosele (cate12 briose pe fiecare). Taie felii, scurge de zeama, curata de seminte 1 kg rosii. Imparte in cele 24 forme si presara deasupra 35 g parmezan razuit si cate 1 frunza de busuioc. Da la cuptor 30 minute. Intinde o foaie de aluat fraged (din 500 g de aluat) de 1/2 cm grosime si decupeaza 24 cercuri (7 cm diametru). Mareste flacara cuptorului la semnul 6/200oC. Asaza deasupra rosiilor "capace" de aluat, da la cuptor si lasa pana cand aluatul creste si se rumeneste. Lasa timp de 5 minute, ca sa se raceasca in forme, iar apoi rastoarna tava pe platoul de servit. Pune deasupra cate 1 lingurita de ceapa rosie caramelizata (preparata dinainte din 2 cepe rosii taiate julien si rumenite in unt, stins cu 3 linguri vin alb dulce), cate 1 frunza de busuioc si presara parmezan razuit.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Gustari