Tarte cu sparanghel și nuci de pin

tarte cu sparanghel

6 porții gata în 45 minute, 409 calorii per porție,  30 g grăsimi, 19 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării tartelor

500 g sparanghel

75 g parmezan

100 g smântână

3 linguri sos pesto

300 g foitaj

4 linguri nuci de pin (sau semințe de floarea soarelui)

1 ou bătut

Busuioc pentru ornat

Cum prepari tartele cu sparanghel și nuci de pin

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200 C. Fierbe sparanghelul în apă cu sare 1 min, scurge de lichid și trece rapid sub jet de apă rece. Lasă deoparte.

2 Răzuiește jumătate din cantitatea de parmezan și combină cu smântâna și sosul pesto.

3 Întinde foitajul și taie în 6 pătrate egale. Cu cuțitul bine ascuțit, crestează cât să marchezi o margine de 1 cm de jur-împrejur.

4 Unge foile cu amestecul cu pesto și porționează sparanghelul, presară nucile de pin și unge marginile cu ou bătut. Dă la cuptor 15-20 min. Presară fâșii de parmezan și busuioc și servește.

Sursă foto: shutterstock.com

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne