Tarte cu rosii si sardele

6 – 8 portii

Ingrediente:

  • 100 g unt rece
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 500 g rosii
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 100 g fileuri de sardele in ulei
  • 40 g masline negre, fara samburi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 2 lingurite de bulion
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare, piper proaspat macinat
  • rozmarin pentru ornat
  • 8 forme de tarte

Mod de preparare:

PASUL 1. Untul si faina, sarea si cca 100 ml apa se amesteca pana se obtine un aluat fraged. Se infasoara in folie si se da la frigider aproximativ o ora.

PASUL 2. Rosiile se spala, se curata si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se taie marunt. Fileurile de sardele si maslinele se taie felii. Se incalzesc 2 linguri ulei de masline. Ingredientele astfel pregatite, rozmarinul si bulionul se amesteca cu o lingurita de zahar si se caramelizeaza. Se stropeste cu otet, sare si piper.

PASUL 3. Aluatul din frigider se intinde in strat subtire, pe o suprafata presarata cu faina. Se taie ca pentru formele de tarte. Formele se ung cu unt, se pune un strat de aluat si se umplu cu garnitura. Se pun in cuptorul preincalzit la 180?C, cca 20 min., si, imediat ce se scot din cuptor, se garnisesc cu rozmarin.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu peste