Tarte cu pere, ciocolată și migdale

Întotdeauna mi-a plăcut toamna pentru bogăția de fructe delicioase, din care poți face numeroase mâncăruri și deserturi. De această dată îți propun tarte cu pere, ciocolată și fulgi de migdale.

tarte-pere

foto tarta cu pere si ciocolata Shutterstock

INGREDIENTE

6 pere decojite și fără sâmburi, tăiate pe jumătate

12 forme de aluat de tarte (medii)

400 ml vin muscat

400 g zahăr tos

Zeama de la o portocală

2 batoane de scorțișoară

600 ml apă

Pentru umplutură:

300 ml lapte condensat

250 g ciocolată neagră (cel puțin 70% cacao)

1 esență de rom

Pentru ornat:

Fulgi de migdale

MOD DE PREPARARE

1. Fierbe apa cu muscatul, zahărul și zeama de portocală într-o oală mare (în care vor încăpea perele), la foc mediu. Când începe să clocotească, adaugă bucățile de pere și acoperă oala cu capacul. Lasă la foc mic timp de 15-20 de minute. La final, îndepărtează 500 ml din lichidul din oală și ține-l pe foc până se îngroașă ca un sirop. Lasă perele să se răcească în restul de lichid rămas.

2. Amestecă laptele condensat cu esența de rom și ține-le pe foc până încep să fiarbă, apoi adaugă și ciocolata mărunțită. Amestecă până se topește complet. Lasă să se răcească.

3. Ttoarnă ciocolata topită în formele de tarte, apoi așază câte o jumătate de pară pe deasupra. Ornează cu fulgi de migdale și lasă la frigider. Servește cu siropul cald, întins peste pară.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar