Tarte cu legume

4 portii
Timp de pregatire: 25 min.
Timp de copt: 40 min.

Ingrediente:

Aluatul fraged pentru tarte il puteti cumpara gata preparat din comert.

pentru umplutura

  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 1 dovlecel, taiat cuburi
  • 1 ardei gras, taiat cuburi
  • 1 vanata, taiata cuburi
  • 2 rosii, taiate cuburi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25 g masline, curatate de samburi, taiate
  • 2 linguri sos pesto
  • 25 g cascaval, ras

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la semnul 6/200grd.C. Intindeti aluatul si asezati-l in forme de tarte de 8 cm. Intepati aluatul cu ajutorul unei furculite si dati-l la rece timp de 20 minute.

2 – Acoperiti formele cu folie de aluminiu si dati-le la cuptor, timp de 20 minute. Indepartati folia si dati din nou la cuptor, timp de 5 minute.

3 – Puneti legumele intr-o tava de friptura, stropi-ti-le cu ulei, presarati un praf de sare si piper si dati-le la cuptor, timp de 20 minute, pana cand se patrund si se rumenesc. Scoateti tava din cuptor, adaugati maslinele si sosul pesto si amestecati.

4 – Puneti legumele in forme, presarati deasupra cascavalul si dati formele la cuptor, timp de 5 minute, pana cand cascavalul se topeste si se rumeneste. Serviti tartele calde sau reci.

Sosul pesto poate fi cumparat din supermagazine.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne