Tarte cu legume

4 portii
Timp de pregatire: 25 min.
Timp de copt: 40 min.

Ingrediente:

Aluatul fraged pentru tarte il puteti cumpara gata preparat din comert.

pentru umplutura

  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 1 dovlecel, taiat cuburi
  • 1 ardei gras, taiat cuburi
  • 1 vanata, taiata cuburi
  • 2 rosii, taiate cuburi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25 g masline, curatate de samburi, taiate
  • 2 linguri sos pesto
  • 25 g cascaval, ras

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la semnul 6/200grd.C. Intindeti aluatul si asezati-l in forme de tarte de 8 cm. Intepati aluatul cu ajutorul unei furculite si dati-l la rece timp de 20 minute.

2 – Acoperiti formele cu folie de aluminiu si dati-le la cuptor, timp de 20 minute. Indepartati folia si dati din nou la cuptor, timp de 5 minute.

3 – Puneti legumele intr-o tava de friptura, stropi-ti-le cu ulei, presarati un praf de sare si piper si dati-le la cuptor, timp de 20 minute, pana cand se patrund si se rumenesc. Scoateti tava din cuptor, adaugati maslinele si sosul pesto si amestecati.

4 – Puneti legumele in forme, presarati deasupra cascavalul si dati formele la cuptor, timp de 5 minute, pana cand cascavalul se topeste si se rumeneste. Serviti tartele calde sau reci.

Sosul pesto poate fi cumparat din supermagazine.

Pofta buna!

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne