Tarte cu fructul pasiunii și bezea

Încearcă această combinație de arome exotice și nu vei regreta!

tarte-bezea

• 6 porții • Gata în 40 min + plus timp de racire • 661 calorii per porție • 38 g grasimi

INGREDIENTE

■ 400 g aluat de tarta – poți folosi fonduri de tarta cumparate de-a gata

■ 125 g zahar tos

■ Coaja rasa de la 2 portocale, plus 4 linguri zeama

■ Zeama de la 2 buc fructul pasiunii, trecut prin sita

■ 150 ml frișca lichida

■ 2 pachete gelatina

■ 3 galbenușuri

■ Bucați de mango congelat, pentru ornat

PENTRU BEZEA

■ 3 albușuri

■ 175 g zahar tos auriu

MOD DE PREPARARE

1 Încinge cuptorul la semnul 5/190°C. Pune o tava de copt în interior pentru a se încinge.

2 Întinde aluatul într-o foaie și decupeaza 6 cercuri; așaza-le în 6 forme de tarta de 10 cm. Înțeapa din loc în loc și da la congelator 15 min.

3 Într-o cana mare pune zaharul, coaja rasa și zeama de portocala, zeama de fructul pasiunii, frișca și gelatina. Da la microunde 3 min la temperatura potrivita, pâna când se îngroașa și se omogenizeaza. Încorporeaza galbenușurile.

4 Acopera tartele cu hârtie și boabe de fasole și da la cuptor, pe tava 8 min. Îndeparteaza hârtia și boabele și da din nou la cuptor 2 min.

5 Micșoreaza temperatura la semnul 4/180°C. Toarna crema în formele de tarta.

6 Între timp, prepara bezeua: bate albușurile spuma și adauga treptat zaharul, pâna când bezeaua devine densa și lucioasa.

7 Pune pe fiecare tarta o lingura de bezea și da din nou la cuptor 15 min, pâna când se întarește. Presara bucațele de mango congelat și servește.

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Dulciuri