Tarte cu fructul pasiunii și bezea

Încearcă această combinație de arome exotice și nu vei regreta!

tarte-bezea

• 6 porții • Gata în 40 min + plus timp de racire • 661 calorii per porție • 38 g grasimi

INGREDIENTE

■ 400 g aluat de tarta – poți folosi fonduri de tarta cumparate de-a gata

■ 125 g zahar tos

■ Coaja rasa de la 2 portocale, plus 4 linguri zeama

■ Zeama de la 2 buc fructul pasiunii, trecut prin sita

■ 150 ml frișca lichida

■ 2 pachete gelatina

■ 3 galbenușuri

■ Bucați de mango congelat, pentru ornat

PENTRU BEZEA

■ 3 albușuri

■ 175 g zahar tos auriu

MOD DE PREPARARE

1 Încinge cuptorul la semnul 5/190°C. Pune o tava de copt în interior pentru a se încinge.

2 Întinde aluatul într-o foaie și decupeaza 6 cercuri; așaza-le în 6 forme de tarta de 10 cm. Înțeapa din loc în loc și da la congelator 15 min.

3 Într-o cana mare pune zaharul, coaja rasa și zeama de portocala, zeama de fructul pasiunii, frișca și gelatina. Da la microunde 3 min la temperatura potrivita, pâna când se îngroașa și se omogenizeaza. Încorporeaza galbenușurile.

4 Acopera tartele cu hârtie și boabe de fasole și da la cuptor, pe tava 8 min. Îndeparteaza hârtia și boabele și da din nou la cuptor 2 min.

5 Micșoreaza temperatura la semnul 4/180°C. Toarna crema în formele de tarta.

6 Între timp, prepara bezeua: bate albușurile spuma și adauga treptat zaharul, pâna când bezeaua devine densa și lucioasa.

7 Pune pe fiecare tarta o lingura de bezea și da din nou la cuptor 15 min, pâna când se întarește. Presara bucațele de mango congelat și servește.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Dulciuri