Tarte cu branza si ceapa

Tarta, branza, ceapa

1. Pune uleiul, ceapa si aproape tot cimbrul intr-o tigaie mare. Caleste totul la foc mic 30-40 min, pana se inmoaie ceapa. Amesteca bine sa nu se prinda si lasa sa se raceasca.

2. Preincalzeste cuptorul la 5/190°C. Intinde aluatul, apoi taie-l in rondele de 6x11cm. Pune-le pe o tava de copt putin unsa, unge-le cu ou batut, apoi inteapa-le cu o furculita, lasand in jur o margine de 1,5 cm neintepata. Asaza felii de ceapa in mijlocul fiecarei rondele de aluat, adauga cativa stropi de gem. Coace timp de 15 min, apoi scoate din cuptor. Adauga felii de branza Brié, presara cimbrul ramas si coace inca 10 min.

3. Pentru sos, amesteca toate ingredientele cu mixerul, apoi da amestecul la rece. Scoate tartele din cuptor si lasa-le sa se raceasca timp de cateva minute, apoi serveste cu frunze de salata verde si sosul preparat ca mai sus.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne