Tarta Tatin cu mere

Trucuri pentru o tarta reusita…

  • Lasa aluatul sa se decongeleze de pe o zi pe alta, la rece, in frigider. In nici un caz nu-l decongela la cuptorul cu microunde, pentru ca nu va mai creste.
  • Cand incepi sa prepari tarta, intai incinge cuptorul la semnul 4/190℃ apoi ocupa-te de curatat merele si de intins aluatul.
  • Alege mere cu pulpa tare, care isi mentin forma si consistenta odata coapte.
  • Untul adaugat peste mere si zeama de lamaie impiedica cristalizarea in exces a zaharului caramelizat
PASUL 1. Intinde aluatul intr-o foaie de 2 mm grosime si decupeaza un cerc de 20 cm. Intre timp, prepara caramelul: intr-un vas, pe foc, topeste zaharul cu apa amestecand continuu, pana cand se rumeneste. Ia vasul de pe foc si adauga imediat untul, amesteca si toarna caramelul in forma de tarta.
PASUL 2. Curata merele de coaja si taie-le in sferturi; curata-le de seminte si asaza-le in cercuri, in forma de copt. Daca raman bucati de mar, taie-le cu­bulete si presara-le printre felii. Unge merele cu untul topit, presara zaharul si un praf de scortisoara.
PASUL 3. Da la cuptor timp de 35 de minute, pana cand merele se rumenesc si se inmoaie. Acopera merele cu foaia de aluat si preseaza marginile spre interior; inteapa aluatul din loc in loc si da din nou la cuptor, timp de 30 de minute, pana cand aluatul creste si se rumeneste.

 

 

 

SFAT Imediat dupa ce scoti tarta din cuptor, rastoarn-o pe platou dar, atentie, lasa vasul sa stea pe platou timp de cateva minute. Astfel, merele se desprind usor si uniform de pe vas.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)