Tarta tatin cu banane caramelizate

Oricine poate sa o faca, dar putini pot sa-i reziste!

Timp de pregatire: 5 min.
Timp de coacere: 15 min.
770 calorii, 43 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 8 portii :

  • 1/4 pachet de unt
  • zahar tos
  • 6 banane, curatate de coaja si taiate in doua, pe lungime
  • 500 g aluat fraged (il puteti cumpara congelat din magazine)

Mod de preparare:

1 Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Topiti untul si ungeti cu acesta o tava de copt cu dimensiunile 20 x 30 cm, apoi presarati zahar tos. Asezati bananele in tava, intr-un singur strat.
2 Intindeti aluatul intr-o foaie ceva mai mare decat tava de copt si asezati-o deasupra bananelor, invelind marginile in partea de jos a tavii.
3 Dati la cuptor aprox. 12 minute, pana cand aluatul se ridica si se rumeneste. Desprindeti marginile aluatului cu ajutorul unui cutit si rasturnati tarta pe o alta tava. Taiati-o cat e calda si serviti cu inghetata de vanilie.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)