Tarta tatin cu banane caramelizate

Oricine poate sa o faca, dar putini pot sa-i reziste!

Timp de pregatire: 5 min.
Timp de coacere: 15 min.
770 calorii, 43 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 8 portii :

  • 1/4 pachet de unt
  • zahar tos
  • 6 banane, curatate de coaja si taiate in doua, pe lungime
  • 500 g aluat fraged (il puteti cumpara congelat din magazine)

Mod de preparare:

1 Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Topiti untul si ungeti cu acesta o tava de copt cu dimensiunile 20 x 30 cm, apoi presarati zahar tos. Asezati bananele in tava, intr-un singur strat.
2 Intindeti aluatul intr-o foaie ceva mai mare decat tava de copt si asezati-o deasupra bananelor, invelind marginile in partea de jos a tavii.
3 Dati la cuptor aprox. 12 minute, pana cand aluatul se ridica si se rumeneste. Desprindeti marginile aluatului cu ajutorul unui cutit si rasturnati tarta pe o alta tava. Taiati-o cat e calda si serviti cu inghetata de vanilie.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)