Tartă Tatin cu ananas și rodie

tarta tatin cu ananas si rodie

12 porții gata în 45 minute, 276 calorii per porție, 14 g grăsimi, 34 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării tartei

300 g ananas tăiat bucăți

4 linguri miere

175 g unt înmuiat la temperatura camerei

1 linguriță esență de vanilie

3 ouă

175 g făină cu factor de creștere

50 ml suc de ananas

4 linguri semințe de rodie

Cum prepari tarta Tatin cu ananas și rodie

1 Încinge cuptorul la semnul 6/180 C. Unge cu unt și tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă de blat de 22 cm. Așază ananasul în formă și toarnă deasupra 1 lingură de miere.

2 Într-un bol combină untul, zahărul și vanilia până când amestecul devine pufos. Încorporează ouăle, pe rând, adăugând și câte puțină făină pentru ca amestecul să nu se taie.

3 Încorporează făina rămasă și toarnă compoziția în formă. Nivelează suprafața și dă la cuptor 30-35 min, până când scobitoarea înfiptă iese curată și blatul e elastic. Lasă să se răcorească în formă 5 min și apoi răstoarnă pe platoul de servit. Lasă deoparte și prepară siropul.

4 Încălzește sucul de ananas și mierea rămasă timp de 3 min, adaugă semințele de rodie și stropește tarta înainte de a porționa.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare