Tarta Lorraine

O tarta din aluat sfarimicios, cu umplutura de cascaval si bacon pe care o puteti servi ca aperitiv.

6 portii
Preparare : 20 min
Timp de copt : 45 min

Ingrediente:

pentru aluat

  • 200 g unt (inmuiat)
  • 400 g faina
  • 2 oua mari, nebatute
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper

pentru umplutura

  • 200 g bacon (sau costita slaba)
  • 200 g cascaval
  • 7 oua mari, batute
  • 300 g smantina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper

pentru ornat

  • frunze de salata verde si felii de rosii

Mod de preparare:

Prepararea aluatului:

Puneti intr-un castron untul inmuiat si adaugati faina, ouale, sarea si piperul. Amestecati bine totul pina obtineti o compozitie omogena.

Intindeti din aceasta compozitie o foaie de 3-4 cm grosime. Puneti-o intr-o tava pentru copt tarta sau pizza.
Intepati din loc in loc cu o furculita pentru ca aluatul sa nu se umfle in timpul coptului. Lasati 15 min in cuptorul incins in prealabil.

Prepararea umpluturii

Taiati in cubulete baconul si cascavalul.
In alt vas, amestecati bine smantina, ouale, sarea si piperul.

Presarati peste foaia de aluat coapta cubuletele de sunca si cascaval. Turnati deasupra amestecul de oua si smintina si dati la cuptor. Coaceti timp de 30 min la foc moderat, apoi lasati sa se rumeneasca inca 10-15 min la foc iute.

Taiati tarta in felii si ornati cu salata verde si felii de rosii.

Serviti cald.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu carne