Tartă gustoasă cu brânză de vaci

Iată cum poți prepara și tu acasă o tartă delicioasă cu brânză de vaci. Se face rapid și foarte ușor!

Ingrediente:
Pentru aluat: ● 150 g făina ● 70 g unt ● 50 g amidon ● un praf sare

Pentru umplutura: ● 500 g brânză de vaci ● 150 g zahăr ● 2 linguri făina ● 3 ouă ● 250 ml smântână ● esențe după gust

Pentru servit: ● frișca lichidă ● fructe, dupa sezon

tarta-branza

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, se amesteca faina si amidonul, se adauga sarea si untul moale. Se amesteca si se toarna progresiv aproximativ 50 ml apa care sa ajute la legarea aluatului.

2. Se aduna aluatul într-o bila, se înveleste în folie si se da la rece pentru o ora. Apoi, se întinde pe masa de lucru presarata cu faina si se transfera în tava de copt.

3. Pentru umplutura, se mixeaza brânza de vaci cu smântâna, apoi se adauga zaharul, faina si ouale, unul câte unul. Se pune esența, dupa gust si se toarna în tava, peste aluat.

4. Se da la cuptor pentru 55 de minute. Apoi, se lasa la racit complet, se garniseste cu frisca batuta si se da la rece pentru o ora. Se serveste cu fructe proaspete.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar