Tarta elvetiana cu branza si cirese

Pentru mai multe delicii culinare, vizitati site-ul retete by Unica.ro.

Tarta elvetiana cu branza si cirese
Blatul: se amesteca untul, zaharul, oul si zaharul vanilat cu faina si praful de copt. Se lasa la frigider cel putin 1 ora.

► Se combina branza quark sau 250 g crema de branza cu 250 g smantana grasa, faina, 4 galbenusuri, coaja de lamaie si zaharul într-un bol.

► Se unge cu unt o forma si se tapeteaza fundul si marginile cu pesmet. Se preseaza aluatul pentru blat pe toata intinderea formei si putin la margini, se inteapa cu o furculita si se pune la cuptor.

► Se incalzesc laptele si untul cu un baton de vanilie la foc mic pana se topeste untul. Se strecoara printr-o strecuratoare fina presand batonul de vanilie. Se adauga la compozitia de branza quark si se amesteca bine. Se bat 4 albusuri spuma si se incorporeaza treptat în compozitia pentru crema.

► Se scoate blatul din cuptor fara sa fie copt în întregime, dar e usor colorat. Se presara ciresele, apoi se toarna crema de quark deasupra in strat egal. Se lasa la cuptor 30 de minute. Se pudreaza cu zahar.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)