Tarta elvetiana cu branza si cirese

Pentru mai multe delicii culinare, vizitati site-ul retete by Unica.ro.

Tarta elvetiana cu branza si cirese
Blatul: se amesteca untul, zaharul, oul si zaharul vanilat cu faina si praful de copt. Se lasa la frigider cel putin 1 ora.

► Se combina branza quark sau 250 g crema de branza cu 250 g smantana grasa, faina, 4 galbenusuri, coaja de lamaie si zaharul într-un bol.

► Se unge cu unt o forma si se tapeteaza fundul si marginile cu pesmet. Se preseaza aluatul pentru blat pe toata intinderea formei si putin la margini, se inteapa cu o furculita si se pune la cuptor.

► Se incalzesc laptele si untul cu un baton de vanilie la foc mic pana se topeste untul. Se strecoara printr-o strecuratoare fina presand batonul de vanilie. Se adauga la compozitia de branza quark si se amesteca bine. Se bat 4 albusuri spuma si se incorporeaza treptat în compozitia pentru crema.

► Se scoate blatul din cuptor fara sa fie copt în întregime, dar e usor colorat. Se presara ciresele, apoi se toarna crema de quark deasupra in strat egal. Se lasa la cuptor 30 de minute. Se pudreaza cu zahar.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)