Tarta de prune cu crema de migdale

6 portii
Gata in 1 ora
Calorii: 779 per portie
Grasimi: 50 g, saturate: 18 g

Ingrediente

  • 375 g aluat de tarta
  • 125 g migdale macinate
  • 6 linguri gem de prune
  • 12 prune, bine coapte, taiate in doua si apoi felii, fara sambure
  • 125 g unt nesarat, inmuiat la temperatura camerei
  • 3 linguri faina integrala
  • 125 g zahar tos
  • 3 oua mari

Mod de preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200°C. Intinde aluatul intr-o foaie pe o suprafata presarata cu faina si tapeteaza o forma rotunda, cu marginile ondulate, de 25 cm. Inteapa cu furculita din loc in loc si da la rece timp de 30 de minute.
  2. Asaza deasupra aluatului o hartie de copt si umple forma cu boabe de orez crude sau cu boabe de fasole crude. Da la cuptor timp de 15 minute. Indeparteaza boabele si hartia, redu temperatura la semnul 4/180°C si da din nou la cuptor timp de 2 minute, pana cand aluatul se rumeneste.
  3. Cu ajutorul unui mixer electric freaca untul cu zaharul pana cand amestecul se deschide la culoare si devine pufos. Incorporeaza pe rand ouale, unul cate unul, apoi migdalele si faina. Unge aluatul cu 3 linguri de gem si apoi cu crema de migdale. Asaza prunele si preseaza-le putin in crema. Da la cuptor timp de 35-40 de minute, pana cand crema se intareste. Pentru glazura, incalzeste gemul ramas si unge tarta.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)