Tarta de ciocolata

6 portii
Timp de pregatire: 20 min., plus timp de racire; Timp de copt: 15 min., plus 30 min. timp de "odihna"
900 calorii per portie; 70 g grasimi, 40 g grasimi saturate

Ingrediente:

  • 375 g aluat fraged (gata preparat), intins intr-o foaie rotunda
  • 300 g ciocolata amaruie + 200 ml frisca lichida
  • 100 g unt nesarat
  • 250 g fructe proaspete

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190oC.

Unge cu grasime si tapeteaza cu faina tava de copt si asaza aluatul in tava. Inteapa cu furculita din loc in loc si da la congelator timp de 15 minute. Acopera forma cu hartie pergament si da la cuptor timp de 10 minute. Apoi indeparteaza hartia si da din nou la cuptor timp de 5 minute.

Rupe ciocolata bucati si asaz-o intr-un bol, impreuna cu frisca si untul. Pune bolul deasupra unui cu vas cu apa clocotita, pe foc, si amesteca pana cand se topeste. Ia bolul de pe foc, da-l deoparte si amesteca pana cand se ingroasa ca o crema. Toarna crema deasupra aluatului copt, netezeste suprafata si lasa sa stea timp de 30 de minute.

Pune fructele deasupra si orneaza cu spirale de ciocolata.

Sugestie avantaje
Pentru spirale de ciocolata, toarna pe o hartie niste ciocolata topita, intr-un strat subtire. Da la congelator timp de cateva minute si apoi, cu cutitul inclinat, razuieste bucati de ciocolata.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)