Tarta cu zmeura

Tarta cu zmeura
1. Unge cu unt o tava de copt cu baza detasabila si diametrul de 23 cm. Prepara aluatul, urmand pasii anteriori, adaugand in plus zahar pudra in faina si oul batut cu apa rece.

2. Incinge cuptorul la 6/200. Tapeteaza tava de copt si coace orb, apoi scoate tava din cuptor si las-o la racit. Redu flacara la 2/150.

3. Pentru umplutura: intr-o oala cu fundul dublu incalzeste laptele si smantana la un loc pana se infierbanta, fara sa dea in clocot. Lasa la racit 1 min. Intr-un castron, bate ouale cu zaharul, apoi toarna peste ele amestecul de lapte, batand constant. Adauga vanilia, apoi trece compozitia printr-o sita.

4. Intinde gemul peste blatul racit, toarna compozitia peste si presara fructele. Coace 25-30 min pana se incheaga umplutura. Optional, poti sa caramelizezi tarta, presarand zahar tos si lasand-o un minut pe grill.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)