Tartă cu smochine și caș proaspăt

tarta cu smochine si cas proaspat

6 porții gata în 1 oră, 509 calorii per porție, 44 g grăsimi, 17 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării tartei

200 g foitaj

1 lingură ulei de măsline

4-6 eșalote, tocate mărunt

150 g caș proaspăt, sfărâmat

8 smochine, tăiate în două

4 ouă

300 ml frișcă lichidă

Cum prepari tarta cu smochine şi caş proaspăt

1 Încinge cuptorul la semnul 7/220 C. Întinde aluatul într-o foaie de grosimea unei monede și așază în forma de 20-28 cm. Dă la congelator 10 min.

2 Încinge uleiul și sotează eșalotele câteva min. Presară în tavă și apoi presară cașul. Așază smochinele cu partea tăiată în sus. Combină ouăle cu frișca lichidă și potrivește gustul de sare și piper. Toarnă peste smochine.

3 Așază forma în tava de cuptor încinsă în  mijlocul cuptorului și dă la cuptor 15 min. Micșorează temperatura la semnul 5/190 C sau până când se rumenește și se coagulează. Dacă se arde fără să se întărească, atunci acoperă forma cu hârtie de copt.

4 Scoate tava din cuptor și lasă să se răcească câteva minute. Servește cu salată verde.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive, gustari, mic dejun, sandwich