Tarta cu sirop si inghetata

6 portii
Timp de pregatire: 5 min.
Timp de coacere: 30 min.
460 calorii/portie
19 g grasimi/portie

Ingrediente:

  • 350 g aluat fraged
  • 300 ml sirop (pregatit dintr-un kg zahar tos, 2-3 linguri miere si 250 ml apa, care se fierb timp de 5 min. din momentul in care da in clocot; zaharul se poate inlocui cu melasa)
  • 1/2 lamaie – coaja si sucul
  • 40 g unt, inmuiat la temperatura camerei
  • 100 g pesmet alb

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la semnul 6/200grd.C. Ungeti cu grasime o forma de tarta cu marginile ondulate. Intindeti aluatul si apoi acoperiti-l cu hartie pergament. Presarati o mana plina de boabe crude de mazare, dati la cuptor si lasati timp de 10 minute. Indepartati mazarea si hartia si dati la cuptor inca 5 minute, pana cand aluatul se rumeneste.

2 – Incalziti siropul la foc mic si adaugati sucul si coaja de lamaie. Adaugati untul si amestecati pana cand acesta se topeste.

3 – Pe foaia de aluat, presarati jumatate din cantitatea de pesmet, iar deasupra turnati jumatate din cantitatea de sirop. Presarati apoi restul de pesmet si turnati siropul ramas. Dati tarta deoparte, pentru ca siropul sa se imbibe complet.
Dati la cuptor timp de 10-15 minute, pana cand tarta se rumeneste.

Serviti fierbinte, cu inghetata de vanilie.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)