Tartă cu rubarbă și cremă de ghimbir

tarta cu rubarbura si crema de ghimbir

10 porții gata în 1 oră și 30 minute, 558 calorii per porție, 42 g grăsimi, 34 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării tartei

500 g rubarbă, tăiată bucăți

Zeama și coaja rasă de la 1 portocală

320 g foitaj

150 g unt

150 g zahăr

2 ouă

225 g migdale măcinate

½ linguriță ghimbir măcinat

25 g fulgi de migdale

2 linguri sirop de ghimbir

8 linguri frișcă lichidă

2 linguri ghimbir răzuit

1 lingură zahăr pudră

Cum prepari tarta cu rubarbă și cremă de ghimbir

1 Într-un vas pe foc fierbe rubarba cu zeama și coaja de portocală, până când se înmoaie; lasă deoparte.

2 Întinde aluatul în foaie și așază-l în forma de copt cu marginile ondulate. Încinge cuptorul la semnul 7/220˚C. Coace aluatul „orb“ 12-15 min și apoi dă din nou la cuptor 3-4 min. Micșorează flacăra la semnul 5/190˚C.

3 Combină untul cu zahărul. Adaugă ouăle și apoi încorporează migdalele și ghimbirul.

4 Așază rubarba deasupra și apoi pune amestecul de unt și migdale. Presară fulgii de migdale și dă la cuptor 35-40 min.

5 Combină frișca cu siropul de ghimbir și pune deasupra ghimbirul răzuit. Pudrează cu zahăr și servește cu frișca aromată.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar