Tartă cu prune şi cremă

Plum_Ameretto_Bakewell_24285_R

8 porţii • Gata în 1 oră şi 10 minute • 614 calorii per porţie • 32 g grăsimi

Ingrediente:

500 g aluat de tartă

100 g migdale opărite şi curăţate de coajă

100 g zahăr tos

60 g unt nesarat

2 ouă, bătute

câteva picaturi de esenţă de migdale, de la Dr. Oetker

100 g făină

125 g gem de prune

70 g zahar pudră

1 plic zahăr vanilinat

1 lingură zeamă de lămâie sau lichior de migdale

Cum se prepară:

1 Pe suprafaţa de lucru presărată cu făina întinde aluatul într-o foaie de grosimea unei monede. Aşază forma rotundă de tartă într-o tavă de aragaz.

Aşază foaia de aluat în forma de tartă, înţeapă din loc în loc cu furculiţa şi taie excesul de aluat care depăşeşte marginile. Dă la congelator 15 minute. Încinge cuptorul la semnul 5/190°C.

2 Aşază deasupra hârtie de copt şi pune boabe de fasole. Dă la cuptor 15 minute. Scoate boabele şi hârtia şi dă din nou la cuptor 10 minute. Lasă la răcit; micşorează temperatura la semnul 4/180°C.

3 Într-un vas neaderent, pe foc, rumeneşte migdalele. Mărunţeşte-le într-un tocator electric cu 1 lingură de zahăr.

4 Combină zahărul rămas cu untul, până când amestecul se deschide la culoare şi devine cremos. Încorporează ouăle, esenţa de migdale şi făina.

5 Unge tarta cu gemul şi apoi pune amestecul de unt cu migdale şi nivelează suprafaţa. La final, aranjează feliile de prune şi presează-le uşor. Dă la cuptor 30 minute, până se rumeneşte. Lasă la răcit.

6 Combină zahărul pudră cu zahăr vanilinat, lichiorul de migdale şi zeama de lămâie şi stropeşte tarta cu glazură.

Pont! Aluatul de tartă va fi crocant dacă nu este frământat prea mult.

Vezi şi Prajitură cu branză de vaci şi fructe exotice

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)