Tartă cu pere și ghimbir

tarta cu pere si ghimbir

6–8 bucăți gata în 45 minute, 376–282 calorii per porție, 15–12 g grăsimi, 51–38 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării tartei

500 g aluat de foitaj

3 linguri ghimbir răzuit și 2 linguri sirop de ghimbir pentru glazură

50 g dulceață de lapte sau caramel

¼ linguriță scorțișoară

2 lingurițe amidon

Zeama de la 1 lămâie

5-6 pere bine coapte, curățate de coajă și semințe și tăiate felii

1 ou bătut pentru uns

Cum prepari tarta cu pere și ghimbir

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Întinde aluatul în foaie și presează de jur împrejur cu lama cuțitului ca să trasezi o margine de 1 ½ cm.

2 Combină ghimbirul cu siropul, caramelul sau dulceața de lapte, scorțișoara, amidonul și feliile de pere.

3 Așază feliile de pere pe aluat fără a depăși marginea trasată și toarnă deasupra caramel. Dă la cuptor 25-30 min; după primele circa 15 min unge cu
ou. Servește rece cu înghețată de vanilie.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar