Tarta cu mure si piersici

4 portii
Timp de pregatire: 10 min.
Timp de copt: 40 min.
480 calorii, 29 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 200 g aluat de tarte
  • 75 g unt
  • 75 g zahar tos
  • 4 piersici
  • 150 g mure

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la semnul 5/190 grd.C. Topiti 75 g unt intr-o forma rotunda (diametru de 20 cm), termorezistenta. Adaugati 75 g zahar tos si incalziti usor, pana se topeste. Taiati felii groase 4 piersici si aranjati-le in forma, iar deasupra puneti 150 g mure. Mariti flacara si caramelizati fructele timp de 5 minute, pana cand se inmoaie. Dati deoparte.

2 – Intindeti o foaie dintr-o cantitate de 200 g aluat de tarte (sau aluat cumparat din comert) in forma rotunda, pentru a acoperi fructele; inveliti marginile spre baza formei si dati la cuptor cca 25-30 de minute, pana cand aluatul se rumeneste.
Rasturnati tarta pe un platou rotund, taiati-o felii (ca pe tort) si serviti-o cu frisca batuta.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)