Tarta cu mere caramelizate

PASUL 1. Se amesteca faina cu migdalele, iar in mijlocul amestecului se face un loc liber. Se amesteca sarea, oul, 1 lingura de miere si coaja de lamaie. Untul taiat cubulete se incorporeaza in mijlocul amestecului de faina, plus amestecul de ou. Se framanta bine aluatul, se face o minge, se inveleste in folie si se da 30 min la frigider.

PASUL 2. Cuptorul se preincalzeste la 250?SC. Tava se unge cu unt si se presara pesmetul. Aluatul se intinde cu sucitorul si se pune in forma de tarta. Aluatul se inteapa cu o furculita din loc in loc. Merele se curata, se taie sferturi, se indeparteaza semintele si cotorul, apoi se taie felii subtiri. Feliile de mar se asaza peste aluat in forma de stea, apoi se acopera cu 1-2 linguri de miere. Tarta se coace 20 min, pana se aureste. Dulceata de caise si restul de miere se incalzesc, apoi se intind peste tarta. Se mai coace 5 min.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)