Tarta cu mere

Ingrediente:

  • 2 mere acrisoare, curatate de coaja si de casuta semintelor
  • 6 linguri sirop – il poti prepara dinainte, din zahar si apa, fiert circa 5-10 minute
  • 150 g zahar tos
  • 125 ml lapte batut sau iaurt de baut
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 150 g unt, topit
  • 2 oua mari
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 175 g faina care creste singura

Mod de preparare:

1. Preincalzeate cuptorul la semnul 4/180°C. Unge cu unt si tapeteaza cu hartie de copt o forma rotunda (20 cm) cu baza detasabila. Taie merele felii subtiri. Stropeste forma cu 2 linguri de sirop si aranjeaza feliile de mere intr-un strat, in cerc, incepand dinspre margine spre centru, avand grija sa le suprapui partial (pe jumatate) pe masura ce inaintezi.

2. Intr-un vas, freaca untul cu zaharul pana cand amestecul se deschide la culoare si devine pufos. Adauga ouale pe rand. Incorporeaza laptele batut, esenta de vanilie si bicarbonatul de sodiu. Cerne si incorporeaza faina; amesteca, pentru omogenizare. Toarna compozitia in forma, netezeste suprafata si da la cuptor timp de 45 de minute, pana cand scobitoarea cu care ai intepat iese curata.

3. Lasa sa se raceasca cateva minute in forma si apoi rastoarna pe un platou. Stropeste cu siropul ramas si serveate cu crema de ou sau cu inghetata de vanilie. Pastrat intr-o cutie inchisa ermetic, tortul se mentine proaspat timp de doua zile.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)