Tartă cu miere

tarta cu miere

30 bucăți gata în 2 ore și 15 minute, 240 calorii per porție, 14 g grăsimi, 27 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării tartei

500 g aluat fraged

40 g fulgi de ovăz

700 g melasă sau miere

400 g frișcă lichidă

1 lingură zeamă de lămâie

3 ouă

2 batoane crocante, zdrobite

Cum prepari tarta cu mere

1 Încinge cuptorul la semnul 6/180 C. Unge și tapetează cu hârtie de copt o formă pătrată de 25 cm. Așază foaia de aluat în tavă, taie marginile și dă la congelator 30 min. Păstrează bucățile de aluat tăiate.

2 Așază deasupra aluatului o folie de aluminiu și pune deasupra fasole uscată. Dă la cuptor 15 min, îndepărtează fasolea și folia și dă din nou la cuptor 10 min. Lasă să se răcească ușor și dacă marginea aluatului s-a scurtat, completează cu aluatul rămas.

3 Mărunțește fulgii de ovăz și combină cu melasa, frișca, zeama de lămâie și ouăle. Toarnă compoziția în formă și dă la cuptor 30 min. Micșorează temperatura la semnul 1/120 C și continuă să ții la cuptor 30 min. Lasă să se răcească, taie pătrate și presară batonul zdrobit deasupra.

Sursa foto: shutterstock.com

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar