Tarta cu kiwi

Are vitamina C si un gust bun de migdale si miere – sa tot mananci!

Timp de pregatire: 5 min.
Timp de coacere: 10 min.
310 calorii, 18 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 8 portii :

  • 500 g aluat de foitaj (se gaseste congelat)
  • 100 g migdale, macinate
  • 50 g zahar tos
  • 1 galbenus de ou
  • 4 linguri miere
  • 8 fructe kiwi, curatate de coaja si taiate felii

Mod de preparare:

1. Preincalziti cuptorul la semnul 7/220 grd C. Intindeti aluatul, taiati o margine de 3 cm latime si aseza-ti-o pe marginea foii ramase, pentru a forma un chenar. Din loc in loc, intepati aluatul cu furculita.

Amestecati migdalele cu zaharul si presarati in interiorul chenarului. Ungeti chenarul cu galbenusul si dati foaia la cuptor, intr-o tava unsa cu grasime si tapetata cu faina. Lasati timp de 10 minute, pana cand aluatul creste si se rumeneste.

2. Asezati feliile de kiwi pe tarta si ungeti-le cu mierea incalzita usor.
Taiati tarta bucati si serviti-o cu frisca batuta.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)