Tarta cu gem de zmeura

Tarta cu gem de zmeura
1. Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190°C. Imparte aluatul in doua, una ceva mai mare decat cealalta. Intinde o foaie din bucata mai mare pe o suprafata presarata cu faina, pentru a obtine o foaie de 24 cm diametru , cu grosimea de 3-4 mm. Unge cu unt o forma rotunda de tarta si presara faina. Asaza foaia in forma.

2. Amesteca gemul cu fructele proaspete si toarna in forma. Niveleaza suprafata si lasa neacoperita o bordura de 2 cm. Unge marginile cu lapte.

3. Modeleaza bucata de aluat ramas intr-o foaie lunga de circa 22 cm si taie fasii pe lungime de 1,5 cm. Rasuceste-le si asaza-le deasupra tartei, in forma de grila. Taie ceea ce depaseste marginile formei si preseaza pentru a se lipi. Unge cu lapte si da la cuptor 25 de minute, pana cand se rumeneste. Lasa sa se raceasca inainte de a servi.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)