Tartă cu gem de caise şi migdale

tarta

Timp de pregatire: 15 minute. Timp de copt: 55 minute. 695 calorii, 45 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 8 portii :

• 400 g gem de caise

• 350 g aluat fraged

• 150 g unt

• 150 g zahar tos

• 200 g migdale macinate

• 100 g orez macinat

• 2 oua, batute

• 1/2 lingurita esenta de migdale

• 25 g fulgi de migdale

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la semnul 5/190 grd C. Intindeti aluatul fraged intr-o forma rotunda (diametru de 23 cm), cu marginea ondulata.

Acoperiti cu hartie pergament, presarati boabe de mazare si dati la cuptor timp de 15 minute. Indepartati mazarea si hartia si dati din nou la cuptor alte 5 minute.

2 – Frecati untul cu zaharul pana ce compozitia devine spumoasa si se deschide la culoare. Incorporati migdalele si orezul, alternand cu ouale batute.

Adaugati esenta de migdale. Intindeti gemul intr-un strat, peste aluatul de tarta, si turnati deasupra compozitia cu migdale.

Presarati fulgii de migdale si dati la cuptor timp de 30-35 minute, pana cand tarta se rumeneste si se coace. Presarati zahar pudra si serviti tarta cu frisca batuta.

Pofta buna!

Vezi şi 50 de mirodenii şi utilizarea lor

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)