Tarta cu cremă de migdale şi fructe

667GPS

Poti folosi foitaj congelat, pe care il poti cumpara din orice magazin. Timp de preparare: 1 ora si 15 minute; 367 calorii, 46 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 8 portii :

  • 200 g unt inmuiat
  • 150 g zahar pudra
  • 125 g migdale, macinate
  • 125 g alune, macinate
  • 100 g faina
  • 3 oua
  • 250 g foitaj
  • 12 nectarine, taiate sferturi
  • 4 linguri gem de caise

Mod de preparare:

1 Preincalziti cuptorul la semnul 5/190sC. Pentru a pregati crema, frecati untul cu zaharul pana cand amestecul se deschide la culoare si devine cremos. Adaugati migdalele, alunele si faina si amestecati. Apoi incorporati, pe rand, ouale si amestecati, pentru omogenizare. Dati compozitia deoparte.2 Intindeti foitajul intr-o tava de tarta (cu marginea ondulata, diametrul de 25 cm), unsa cu unt si tapetata cu faina, si dublati marginea cu o fasie de foitaj, pentru a obtine grosime dubla de foitaj. Cu un cutit ascutit, taiati foitajul in exces.

3 Intindeti crema si asezati fructele cu partea taiata in sus. Dati la cuptor timp de 15 minute. Reduceti temperatura cuptorului la semnul 3/150sC si lasati tarta inca 35-40 de minute. Lasati tarta sa se raceasca si apoi ungeti-o cu gemul incalzit.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)