Tarta cu crema de lamaie

Tarta cu crema de lamaie
1. Intr-un tocator electric, amesteca faina, untul si zaharul pudra pana cand amestecul capata aspectul de pesmet. Adauga 1 galbenus si 2 linguri apa rece si amesteca din nou. Strange aluatul intr-o minge si da la rece 20 de minute.

2. Presara suprafata de lucru cu zahar pudra si intinde aluatul intr-o foaie subtire si asaz-o in forma rotunda de tarta de 23 cm, tapetata cu hartie de copt. Da la rece 30 de minute.

3. Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200°C. Inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si acopera cu hartie de copt. Asaza deasupra boabe de fasole si da la cuptor 15 minute. Indeparteaza boabele de fasole si hartia si da din nou la cuptor 10-15 minute, pana cand se rumeneste usor. Lasa sa se raceasca.

4. Micsoreaza temperatura cuptorului la semnul 3/160°C. Intr-un bol larg, bate ouale cu galbenusurile ramase si apoi adauga frisca lichida, zaharul, coaja de lamaie si portocala si zeama lor. Pune tarta pe o tava de copt si toarna crema; apoi da la cuptor pe nivelul superior 35-40 de minute, pana cand se coaguleaza.

5. Lasa sa se raceasca complet si apoi scoate tarta din forma. Presara zaharul pudra si coaja de lamaie si portocala si serveste.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)