Tarta cu cocos si lamaie

Gata in: 60 min.; Calorii: 733 per portie; Grasimi: 57 g ; saturate: 23 g.

Ingrediente:

  • 350 g aluat fraged
  • 300 g smantana nefermentata
  • 2 oua, batute
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml lapte de cocos
  • 100 g zahar tos
  • coaja rasa de la 2 lamai

Mod de preparare:

  • Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190°C. Intinde aluatul intr-o foaie, pentru a tapeta o forma rotunda de tarta (cu diametrul de 20 cm). Unge cu unt, tapeteaza forma cu faina si asaza aluatul. Pune deasupra hartie de copt si un strat de mazare uscata ori boabe de fasole.
  • Da la cuptor timp de 10 minute. Indeparteaza boabele si apoi hartia de copt si da din nou la cuptor timp de 5 minute, pana cand aluatul se rumeneste. Micsoreaza flacara la semnul 3/170°C.
  • Intr-un bol larg, amesteca ingredientele ramase si toarna amestecul in forma. Da la cuptor 20-25 de minute, pana cand se intareste. Daca prepari tarta cu mai mult timp inainte, las-o sa se raceasca complet inainte sa o pui in frigider. Serveste cu 1 lingura de frisca batuta.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)