Tarta cu ciuperci si mustar

Gata in 40 de min.; 4-6 portii; 404-607 calorii per portie; 32-48 g grasimi; 14-21 g saturate; Cost: 22 lei

Ai nevoie de

  • aluat fraged
  • 350 g amestec de ciuperci
  • 1 lingurita rozmarin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb dulce
  • 2 oua
  • 150ml smantana grasa
  • jumatate lingurita de mustar de Dijon
  • 40 g parmezan
  • sare, piper

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200°C. Intinde 250 g aluat fraged intr-o foaie si asaza-l intr-o forma de tarta unsa cu grasime si tapetata cu faina. Da la congelator timp de 10 minute si apoi coace ?orb? timp de 10 minute, pana cand marginile se rumenesc. Indeparteaza boabele si hartia si da din nou la cuptor timp de 5 minute.

2 Intr-o tava de copt pune 350 g amestec de ciuperci, presara 1 lingura rozmarin, sare si piper si stropeste cu 2 linguri ulei de masline. Da la cuptor timp de 10 minute. Presara 2 catei de usturoi zdrobiti si toarna 50 ml vin Madera (poti inlocui cu vin alb dulce). Da din nou la cuptor timp de 10 minute, pana cand lichidul se evapora.

3 Asaza ciupercile in forma intr-un strat uniform. Amesteca 2 oua, 150 ml smantana grasa, jumatate lingurita mustar de Dijon si 40 g parmezan razuit, un praf de sare si piper. Toarna compozitia peste ciuperci si da la cuptor timp de 15 minute, pana cand se intareste.

Feteasca Regala de la Jidvei este cel mai potrivit vin care poate fi servit cu acest preparat.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne